Doelstelling

SOEGG verleent humanitaire hulp aan Oost-Europa door het beschikbaar stellen van overtollige medische apparatuur uit Nederland. Door intensieve samenwerking met plaatselijke kerken in de regio Zhitomir ontstaan mogelijkheden om het evangelie binnen de ziekenhuismuren te verkondigen.

In de ziekenhuizen in Oekraïne is goed opgeleid en gemotiveerd medisch personeel aanwezig. Wat ontbreekt is medische apparatuur in de volle breedte. Denk daarbij aan hoog-laag bedden, operatietafels, infuusapparatuur, röntgenapparatuur, enz. Apparatuur die in Nederlandse ziekenhuizen wordt afgeschreven maar nog goed bruikbaar is, wordt ingezameld en naar Zhitomir gebracht door onze transporteurs.

De plaatselijke kerkelijke gemeenten geven aan wáár en aan wélke apparatuur er behoefte is. Het Medisch Technisch Centrum ter plekke zorgt voor opvang van de apparatuur, instructie aan het medisch personeel, implementatie en onderhoud.

Praktijk           Binnenkort hopen we hier informatie te plaatsen met behulp van foto’s en tekst, zodat meer duidelijk wordt hoe de gedoneerde goederen in Zhitomir worden ingezet.

Ook knuffelberen worden bijzonder gewaardeerd…