Afscheid Jan en Margreet van Beest van Zhitomir

Op 19, 20 en 21 maart hebben Jan en Margreet afscheid genomen van Zhitomir. Een periode werd afgesloten, dat Jan in de ziekenhuizen werkte en Margreet in het Anker en het Baken.
Op vrijdag werd afscheid genomen in het kinderziekenhuis, waar Jan o.a. toegesproken werd door
Dr. Basjek, directeur van het kinderziekenhuis en voorzitter van de medische commissie, door de burgemeester van Zhitomir, door Leen Luchtenburg, voorzitter van SOEGG en door Jan Soet namens de vrienden van Zhitomir.
Op zaterdag was het afscheid in House of Bread, waar Ds. Margulis afscheid van Jan nam.
Op zondag was er het afscheid in de Geboortekerk, de gemeente, waar Jan en Margreet toe behoorden.
Een groot aantal gasten uit Nederland, waar onder familie van Jan en Margreet, mensen van Vrienden van Zhitomir, SOEGG, de Christelijk Gereformeerde kerk van Sliedrecht, deputaten diaconaat van de Christelijk Gereformeerde kerken mocht getuige zijn van dit afscheid.

Tijdens deze dagen werd ook de officiële samenwerkingsovereenkomst tussen House of Bread en SOEGG ondertekend door Ds. Margulis en Dhr. Luchtenburg.

Als SOEGG zijn we dankbaar, dat het werk in Zhitomir ook na het vertrek van Jan voortgang mag hebben. Twee Oekraïners, Taras Karatoen en Andri Vinogradsky, zijn door Jan ingewerkt om zijn werk over te nemen. Bovendien blijft hier in Nederland Jan bij ons werk betrokken doordat hij toetreedt tot ons bestuur.

23 de directieleden van de drie ziekenhuizen luisteren aandachtig 17 Op de voorgrond. 9 De BIJBEL gaat open,,