Apparatuur beschikbaar stellen

Werkt u in de gezondheidszorg of heeft u er een andersoortige relatie mee? Gaat de zorg aan uw medemens ook over verre grenzen u ter harte? Zoek dan wegen en mogelijkheden om medische apparatuur, hulpmiddelen en inventaris die in Nederland wordt afgeschreven ter beschikking te stellen aan SOEGG. Het komt dan rechtstreeks terecht op plaatsen in Oekraïne waar er dringend behoefte aan is. Dankzij de intensieve contacten met de plaatselijke kerken van Joods-Christelijke origine weet SOEGG precies wat nodig is.

In het kinderziekenhuis in Zhitomir is een Medisch Technisch Centrum ingericht, van waar uit de medische apparaten in de ziekenhuizen van Zhitomir worden geïnstalleerd en onderhouden. Jarenlang heeft daar Jan van Beest als medisch technicus gewerkt. In februari 2016 is Jan met zijn vrouw Margreet teruggekeerd naar Nederland. Gelukkig heeft hij twee jonge Oekraïners, Andry en Kirill, bereid gevonden zijn werk over te nemen. Deze werkers worden op afstand begeleid door SOEGG en ook betaalt SOEGG gedeeltelijk hun salaris.

Neem voor informatie of een gesprek contact op met het Hoofd coöordinator van de SOEGG, de heer L.J. Luchtenburg, 06 – 53 74 96 51 of stuur een berichtje naar ljluchtenburg@gmail.com.