Activiteiten

Vanuit christelijke betrokkenheid op de medemens, ook ver weg en vaak levend onder behoeftige omstandigheden, verleent SOEGG humanitaire hulp op het gebied van de gezondheidszorg. Centraal staat daarin op dit moment de regio Zjitomir in Oekraïne. De apparatuur die in de ziekenhuizen, ook in het kinderziekenhuis, gebruikt wordt stamt uit het voormalige Sovjettijdperk.

SOEGG heeft goede contacten met meerdere ziekenhuizen in Nederland. Onze Hoofd coördinator de heer L. J. Luchtenburg werkte jaren als hoofd van de technische dienst in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis (voorheen het Van Dam Bethesda Ziekenhuis in Rotterdam). Hij zag ook daar medische apparatuur afgeschreven worden, die nog goed bruikbaar was.

SOEGG verzamelt, controleert en repareert indien nodig deze apparatuur. Daarna wordt het met zelf begeleide transporten van onze gewaardeerde sponsor Dimetra Holland Internationaal Transport en/of Van Reenen Transport vervoerd naar Oekraïne.

Ter plekke wordt de apparatuur opgevangen, gecontroleerd en geïmplementeerd in nauwe samenwerking met de plaatselijke kerken. Het Medisch Technisch Centrum coördineert en begeleidt het geheel. Ook de nazorg, inzake onderhoud en controle op de apparatuur, neemt het Medisch Technisch Centrum voor haar rekening. Zo is continuïteit verzekerd.

Afgelopen jaren vonden er transporten plaats van o.a. couveuses, ziekenhuisbedden, röntgenapparatuur, infuusapparaten, ECG-apparatuur, medische hulpmiddelen, matrassen, enz.

Presentaties in uw gemeente, op scholen, enz.

Graag geven wij een presentatie van het werk in uw kerkelijke gemeente, op verenigingen en op scholen. Dan ziet u met eigen ogen hoe deplorabel de situatie in de gezondheidszorg in Oekraïne is, maar ook wat SOEGG er al heeft mogen betekenen. In de presentatie maakt u ook kennis met het land en de bevolking.