Recente zaken

Vanuit christelijke betrokkenheid op de medemens, ook ver weg en vaak levend onder behoeftige omstandigheden, verleent SOEGG humanitaire hulp op het gebied van de gezondheidszorg. Centraal staat daarin de regio Zhitomir in de Oekraïne.

In verband met ontwikkelingen op het ziekenhuisterrein in Spijkenisse hebben wij de ruimte waar we enkele jaren gebruik van hebben kunnen maken moeten verlaten. Alle spullen zijn overgebracht naar ons nieuw “onderkomen” in Oud-Beijerland.
Op maandag 4 april 2022 is dit gebeurd en de SOEGG is dankbaar, dat we de nieuwe locatie konden vullen met al datgene wat nodig is voor onderhoud en opslag.
 
Ons werk is ook het afgelopen half jaar gezegend. We hebben van diverse leveranciers en instellingen bruikbare spullen geschonken gekregen.
 
Een greep uit recente gebeurtenissen m.b.t. de SOEGG eind 2021:
 
>Door het IJsselandziekenhuis in Capelle aan de IJssel zijn 35 bruikbare Verrijdbare Bloeddrukmeters geschonken. Tevens hebben we van dit ziekenhuis 2 complete Verlosbedden mogen ontvangen.
 
>Via de firma Doove Care Groep zijn 55 hoog/laag bedden geschonken.
 
>Door de faculteit diergeneeskunde in Utrecht is er materiaal geschonken.
 
>In het Erasmus Medisch Centrum is in november een grote  doos met nog bruikbaar instrumentarium opgehaald. Dit is een nieuw contact en er is toegezegd dat wij in vervolg de nog bruikbare instrumentarium krijgen.
 
>Bij een huisartsenpraktijk in Sneek is een nog goed functionerende hoog/laag onderzoekbank opgehaald.
 
>Door het Park Medisch Centrum in Rotterdam zijn 11 ledikanten en matrassen geschonken. Door het IJsselland Ziekenhuis 4 nog bruikbare patiënten stoelen voor patiënten die chemokuren moeten ondergaan.
 
>Opnieuw zijn door het Ikazia ziekenhuis 12 complete en pas nog onderhouden verlosbedden geschonken.
 
>Bij het verzorgingshuis Elim in Barneveld is een hoog/laag ledikant opgehaald.
 
>Er kunnen regelmatig bruikbare medische disposables opgehaald worden bij de Oost Europa zending en Apotheek Vrijhof.
 
>Via een projectaanvraag bij Bijzondere Noden konden er twee ziekenhuis wasmachines en een droger worden aangekocht voor het regio kinderziekenhuis in Zhitomir. Totaal aanschafkosten 14.000 euro.Deze machines hopen wij met een eerstkomend transport te brengen.Na plaatsing van de machines zal er een project terugkoppeling plaatsvinden.