Doelstelling

SOEGG verleent humanitaire hulp aan Oost-Europa door het beschikbaar stellen van overtollige medische apparatuur uit Nederland. Door intensieve samenwerking met plaatselijke kerken in de regio Zhitomir ontstaan mogelijkheden om het evangelie binnen de ziekenhuismuren te verkondigen.

In de ziekenhuizen in Oekraïne is goed opgeleid en gemotiveerd medisch personeel aanwezig. Wat ontbreekt is medische apparatuur in de volle breedte. Denk daarbij aan hoog-laag bedden, operatietafels, infuusapparatuur, röntgenapparatuur, enz. Apparatuur die in Nederlandse ziekenhuizen wordt afgeschreven maar nog goed bruikbaar is, wordt ingezameld en naar Zhitomir gebracht door onze transporteurs.

De plaatselijke kerkelijke gemeenten geven aan wáár en aan wélke apparatuur er behoefte is. Het Medisch Technisch Centrum ter plekke zorgt voor opvang van de apparatuur, instructie aan het medisch personeel, implementatie en onderhoud.

De Praktijk          
De SOEGG had de beschikking over een prachtige technische ruimte, naast het Spijkenisse MC. Deze ruimte was de SOEGG ter beschikking gesteld en hier werd apparatuur nagekeken, eventueel gerepareerd, en gereed gemaakt voor transport naar Scherpenzeel. Uiteindelijke bestemming: Zhitomir!
De bovenste 3 foto’s tonen de nieuwe ruimte van de SOEGG in Oud-Beijerland. Ons ter beschikking gesteld door architecten bureau RoosRos.
De onderste  foto geeft de in oktober 2020 opgeleverde ruimte aan in Zhitomir. Hier wordt door medisch technicus Andrej reparatie en onderhoud gepleegd aan de medische apparatuur van diverse ziekenhuizen.