ActiesTransport

Een bericht aan U! Begin januari 2023

Oud en nieuw liggen achter ons, het jaar 2022 is voorbij, 2023 is begonnen. Maar wat houdt oud en nieuw voor ons verder in? Persoonlijk, plaatselijk, landelijk? Of zelfs daar nog buiten, de oorlog in Oekraïne is nog steeds gaande. SOEGG wenst u in elk geval alle goeds toe voor het nieuwe jaar.

We willen u bedanken voor uw betrokkenheid in het afgelopen jaar. In totaal zijn er 64 ritten vertrokken, uiteraard met allerlei verschillende soorten pallets en losse materialen. We hebben het om een beeld te geven omgerekend naar europallets, er zijn 2700 pallets opgehaald door het hele land en gebracht naar Barneveld waar de meeste vrachtauto’s geladen zijn. Daar hebben de vrijwilligers goed hun best gedaan en zo zijn er omgerekend 2175 pallets vertrokken.

In de week voor Kerstmis is er in Zaporizha een ontmoetingsplek geopend voor iedereen die de was wil doen, behoefte heeft aan warmte, licht, stroom, maar bovenal de warmte van een persoonlijk gesprek en persoonlijke zorg. Ook is er is lectuur aanwezig en de mensen horen het Evangelie. Het is ingericht met meubilair en wasmachines/drogers die we vanuit Nederland naar één van onze partners in west Oekraïne hebben gestuurd. In een vracht die ze daar later hebben ontvangen zaten dekens en beddengoed waar we de mensen blij mee konden maken. Vorige week kwamen er al rond de 100 mensen per dag naar de ontmoetingsplek.

Ook in 2023 hopen wij door te gaan met de hulp aan Oekraïne, dat kunnen we niet zonder u! Daarom zijn we blij dat zo veel mensen ons weten te vinden. 

Vandaag en morgen (3 en 4 januari)mogen we op 3 locaties van een ROC in totaal 51 ziekenhuis en verpleegbedden compleet met nachtkastjes op halen en in Delft staat vanaf vandaag een tweede afhaling gereed, dit keer 64 boxspringbedden. Van dit hotel ontvangen we in totaal 230 bedden, die naar diverse bestemmingen in Oekraïne zullen gaan.